فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز ، نایت اسکین


ریشه های بداخلاقی در فوتبال ایران از زبان مهدی مهدوی کیا - شوتبال!
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شوتبال!

Iran

کاپیتان سابق تیم ملی با انتقاد از وضعیت حاکم بر فوتبال ایران می‌گوید تا تعارفات را کنار نگذاریم، شرایط همین طور باقی خواهد ماند.

مهدی مهدوی کیا با اشاره به مسایلی که این روزها در فوتبال ایران می‌گذرد و ترویج بد اخلاقی‌ها گفت: متاسفانه شرایطی که به جود آمده، باعث شده که در اینجا بر خلاف تمام دنیا کسی از فوتبال لذت نبرد. نه بازیکن می‌تواند از فوتبال لذت ببرد نه هواداری که از خانه یا ورزشگاه بازی را تماشا می‌کند که این مساله از چند جنبه قابل بررسی است.

* فوتبال در اروپا مراسمی در حد عروسی

وی در بیان این دلایل گفت: ورزشگاه‌های ما متاسفانه استاندارد نیستند و هواداران برای تماشای یک بازی باید ساعت‌ها قبل از شروع بازی به استادیوم بروند و حتی برای دیدارهایی مانند داربی تماشاگران مجبورند از شب قبل در خیابان‌های اطراف ورزشگاه حضور داشته باشند. اگر این شرایط را با ورزشگاه لیگ‌های اروپایی مقایسه کنید و این را در نظر بگیرید که هواداران از ماه‌ها قبل بلیتشان را تهیه کرده‌اند و تنها 10 دقیقه قبل از شروع بازی روی صندلی‌شان می‌نشینند، متوجه وضعیت بد ورزشگاه‌های ایران شوید. البته با ورود تماشاگران به استادیوم‌های ایران مشکلات تمام نمی‌شود. کمترین امکانات در اختیار هواداران قرار نمی‌گیرد و آن‌ها برای استفاده از آب آشامیدنی هم مشکل دارند.

مهدوی کیا افزود: بازی هم که تمام می‌شود به زور تماشاگران را از ورزشگاه‌ها خارج می‌کنیم. از آلمان مثال بزنم برایتان جالب خواهد بود. کسانی که بلیت VIP دارند از ساعت 12 ظهر به همراه خانواده‌هایشان به ورزشگاه می‌آیند و در محیطی آرام ناهار می خورند و در کنارش درباره فوتبال و مسایل دیگر صحبت می‌کنند. پس از تماشای بازی هم تا ساعت 11 و 12 شب در استادیوم می‌مانند. در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی فوتبال مثل مراسم عروسی است و همه از آن لذت می‌برند اما همان طور که گفتم در ایران شرایط کاملا متفاوت است.

* فرهنگ پذیرش باخت را نداریم

وی یکی دیگر از مشکلات فوتبال ایران را جا نیفتادن فرهنگ پذیرش باخت عنوان کرد و گفت: تا این فرهنگ در فوتبال ایران جا نیفتد که بازی برد، باخت و مساوی دارد این مشکل پا برجا خواهد بود. اگر قرار به بردن در همه بازی‌ها بود، دیگر فلسفه فوتبال بی‌معنا می‌شد. هوادار در فوتبال ایران باید این را بپذیرد که ممکن است تیمش با وجود بازی خوب ببازد. حتی بعضی وقت‌ها هم یک تیم نمی‌تواند خوب بازی کند و به همین خاطر می‌بازد. اگر این باور به وجود بیاید و فرهنگ ایجاد شود، هواداران از فوتبال لذت می‌برند.

بازیکن سابق تیم هامبورگ درباره جدال لفظی مدیران با مربیان، بازیکنان با مربیان و ... در پاسخ به این سوال که آیا این درگیری‌های لفظی هواداران را از فوتبال دلزده نمی‌کند؟ گفت: در همه جای دنیا چنین بحث‌هایی وجود دارد، اما در ایران حاشیه‌ها خیلی پررنگ‌تر هستند. ما در کشورمان 20 روزنامه ورزشی داریم. آلمان که بودم وقتی به هم آنها می گفتم که در ایران 20 روزنامه ورزشی منتشر می‌شود، تعجب می‌کردند و می‌گفتند در این روزنامه‌ها چه می‌نویسند. در آلمان با این همه موفقیت در رشته‌های مختلف و همچنین برگزاری یکی از مهم‌ترین لیگ‌های دنیا تنها دو هفته نامه اشپورت بیلد و کیکر منتشر می‌شود و باز هم این دو هفته نامه برای انتشار، موضوع و سوژه کم می آورند. در ایران 20 روزنامه منتشر می‌شود و 90 تا 95 درصد مطالب این روزنامه‌ها مختص به فوتبال است. من باید بگویم دلیل بخشی از این حاشیه‌ها در فوتبال برخی روزنامه‌ها هستند که برای رقابت‌ و فروش بیشتر مجبورند به این حاشیه‌ها بپردازند.

* رسانه‌ها بازیکنان یاغی را تحویل نگیرند

مهدوی کیا در پاسخ به این سوال که شما می‌گویید این بحث‌ها در فوتبال دنیا مطرح است، اما در اوج نیمکت‌نشینی‌تان در هامبورگ یک بار هم علیه سرمربی وقت این تیم مصاحبه نکردید، اما در اینجا یک بازیکن پس از دو هفته نیمکت نشینی مصاحبه می‌کند و اعتراضش را در رسانه‌ها پخش می‌کند،گفت: یقین بدانید که با این فرهنگ نه آن فوتبالیست به جایی می‌رسد و نه این فوتبال. در اروپا شما اگر درباره مربی‌تان مصاحبه کنید، شوخی با شما ندارند و با جریمه نفس‌تان را می‌بندند. اگر یک فوتبالیست یاد گرفت در زمین فوتبال خودش را به مربی تحمیل کند، آن وقت شرایط طبیعی و منطقی پیش می‌رود. در این بین من روزنامه‌ها را کمی مقصر می‌دانم. آن‌ها تا می‌بینند بازیکنی نیمکت نشین شد به سراغش می‌روند و از او مصاحبه می‌گیرند و این طور جنجال‌ درست می‌شود. این باعث شده که فوتبالیست‌ها هم عادت کنند تا نیمکت نشین شدند، بروند و مصاحبه کنند، در حالی که اگر روزنامه‌ها آن بازیکن را تحویل نگیرند، این فرهنگ غلط هم رفته رفته از بین می‌رود.

کاپیتان سابق تیم ملی در پاسخ به این سوال که خیلی‌ها می‌گویند این رفتار غلطی که در فوتبال باب شده انعکاسی از وضعیت مردم در جامعه است، گفت: اولا باید بدانیم هیچ کس با داد و بیداد به حقش نمی‌رسد. من هفته قبل که در شیراز بودم در برنامه‌ای تلویزیونی گفتم که ما برای ورود به یک اتاق 10 بار به هم تعارف می‌کنیم، اما وقتی می‌خواهیم از کوچه فرعی وارد خیابان اصلی شویم، بدون رعایت حق تقدم این کار را انجام می‌دهیم و مراعات هیچ کس را نمی‌کنیم که نمونه آخر این فرهنگ غلط باعث شد داستان مرحوم «داداشی» به وجود بیاید. در فوتبال هم قبل از این که وارد زمین شویم برای حریف دسته گل می‌بریم، اما وقتی بازی تمام شد با بدترین الفاظ درباره حریف صحبت می‌کنیم. این در شرایطی است که در دنیا بر عکس این اتفاق رخ می‌دهد. در آنجا قبل از بازی همه برای هم کری می‌خوانند، اما به محض این که سوت پایان زده می‌شود مربیان دو تیم به طرف هم می‌روند. متاسفانه در ایران همه چیز بر خلاف دنیا است.

* فوتبال ایران نیازمند فرهنگ‌سازی

مهدوی کیا درباره ادبیات حاکم بر فوتبال ایران گفت: باید فرهنگ‌سازی کنیم. باید تعارفات را کنار بگذاریم. رسانه‌ها هم نباید از این رفتارها حمایت کنند. وقتی یک نفر می‌بیند حرف‌ها و ادبیات تندش چطور با استقبال روزنامه‌ها و رسانه‌ها روبه رو می‌شود، فکر می‌کند دارد کار درست را انجام می‌دهد و باز هم همان حرف‌ها و حتی بدتر از آن را هم تکرار می‌کند. این در حالی است که اگر بداند رسانه‌ها این حرف‌ها را تحویل نمی‌گیرند، مطمئنا آن حرف‌ها را تکرار نمی‌کند.

بازیکن تیم داماش گیلان در بخش دیگری  درباره وضعیت این تیم در لیگ یازدهم گفت: شرایط تیم ما خوب است. فکر می‌کنم تیم ما پتانسیل زیادی دارد. همه این پتانسیل را در ورزشگاه آزادی و در بازی با استقلال دیدند و فکر می‌کنم هفته به هفته شرایط بهتری پیدا کنیم. برد خارج از خانه در شیراز شرایط روحی خوبی را برای ما به وجود آورده و می‌خواهیم با این شرایط روانی نمایش خوبی را برابر استقلال ارائه کنیم.

وی درباره عملکرد مهدی دینورزاده هم گفت: این تجربه اول دینورزاده در لیگ برتر است، اما او در دسته یک مربی موفقی بوده و با گذشت زمان حتی در لیگ برتر هم به موفقیت می‌رسد.

مهدوی کیا درباره اعتراض برخی بازیکنان داماش پس از تعویض‌شان در دو هفته اخیر گفت: باید بدانیم که مربی تصمیم گیرنده است. این که چه کسی تعویض شود و چه کسی به زمین برود در حیطه اختیارات یک مربی است و یک بازیکن نباید مقابل چنین تصمیماتی اعتراض کند و همه بازیکنان باید به این تصمیمات احترام بگذارند.


[ چهارشنبه 90/5/26 ] [ 2:9 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]
درباره وبلاگ

برچسب‌ها وب
لینک های مفید
آرشیو مطالب
امکانات وب