فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز ، نایت اسکین


گوناگون88-87 - شوتبال!
شوتبال!

برگزاری بازی‌های بزرگ از جمله بازی‌های المپیک و پارالمپیک در دوره‌های اخیر به قدری وسعت یافته که دولت‌ها و ستادهای برگزاری بدون حمایت و همکاری نیروهای داوطلب داخلی و خارجی قادر به برگزاری نخواهند بود. به طور کلی می‌توان گفت اکنون "والنتیر"ها از ارکان اساسی برگزاری بازی‌های بزرگ محسوب می‌شوند و نقش آنها در ادامه روند هرچه بهتر بازی‌ها بسیار پررنگ و انکارناپذیر است.

برای نخستین بار والنتیرها و یا همان نیروهای داوطلب در برگزاری بازی‌های المپیک از سال 1984 به صورت رسمی وارد بازی‌ها شدند. در این سال مسوولان ورزش آمریکا و شهر لس‌آنجلس از بیش از 28 هزار والنتیر برای برگزاری هرچه بهتر بازی‌ها استفاده کردند و از آن پس تعداد نیروهای داوطلب در هر دوره از بازی‌های المپیک تابستانی، زمستانی و پارالمپیک افزایش یافت. تا جایی که بیش از 47 هزار نیروی داوطلب در بازی‌های 1996 آتلانتا حضور یافتند و در دو دوره‌ی بعدی بازی‌ها هم چیزی حدود همین تعداد به برگزار کنندگان بازی‌های 2000 و 2004 کمک کردند.

اما، در این میان در آخرین دوره بازی‌های المپیک، کشور چین همان گونه که سعی کرد در همه زمینه‌ها بهترین و سرآمدترین باشد، در بخش نیروهای داوطلب هم رکوردی بی‌نظیر را برجای گذارد. در این دوره از بازی‌ها بیش از یک میلیون نفر که بیشتر آنها چینی بودند، درخواست حضور داوطلبانه در المپیک را داشتند که در نهایت چیزی حدود یکصد هزار نفر از آنها برای همکاری در بازی‌های المپیک و پارالمپیک انتخاب شدند. این رقم دو برابر نیروهای والنتیر در دوره‌های پیشین بود. اما، نکته‌ی مهم در این میان این است که نیروهای داوطلب چگونه انتخاب شده؟ در ازای خدمات دواطلبانه چه چیزی دریافت می‌کنند؟ و نقش آنها در برگزاری بازی‌ها چیست؟

تقریبا سال 2006 میلادی بود که ستاد برگزاری بازی‌ها برای ثبت نام از نیروهای داوطلب اعلامیه‌ها و اطلاعیه‌های خود را منتشر کرد. این اطلاعیه‌ها ابتدا در بخش‌های مختلف شهر پکن به ویژه دانشگاه‌ها منتشر شد و سپس علاقه‌مندان از سراسر دنیا می‌توانستند با پر کردن فرم خاصی در وب سایت بازی‌ها، شرایط حضور خود را در المپیک اعلام کنند.

در بخش داخلی علاقه‌مندان باید فرم‌های خاص را پر کرده و درخواست خود را به اداره پلیس ارایه می‌دادند. پس از آن هم امتحان‌های ویژه از جمله امتحان زبان انگلیسی از افراد گرفته شده و براساس تخصص‌های افراد طبقه‌بندی شدند. در بعد بین‌المللی هم همه‌ی علاقه‌مندان ضمن پاسخگویی به سوال‌های متعدد، براساس سوال‌ها و تخصص‌ها طبقه‌بندی شدند.

در نهایت هم ستاد برگزاری بازی‌ها براساس نیازی که داشت، تنها یک دهم درخواست کنندگان را برای حضور در بازی‌ها پذیرفت که چیزی حدود 97 درصد والنتیرهای بازی‌های المپیک و پارالمپیک پکن، چینی بودند.

در این دوره از بازی‌ها جوان‌ترین والنتیر 14 ساله و مسن‌ترین آنها 83 ساله بود. بیشترین این نفرات هم دختران و پسران دانشجوی چینی بین سنین 19 تا 35 سال بودند.

همچنین نکته‌ی جالب این بود که به علت وجود تعداد زیادی داوطلب از چین برای خدمت به بازی‌های المپیک، داوطلبان سایر نقاط دنیا شانس کمتری برای حضور در پکن پیدا کردند.

** نقش والنتیرها در برگزاری بازی‌ها

همه‌ی آنهایی که در بازی‌های مهم حضور می‌یابند، به محض ورود به شهر میزبان نخستین گروه از برگزار کنندگانی که با آنها برخورد می‌کنند، والنتیرها هستند. در چین هم اوضاع به همین گونه بود.

زمانی که از راهروی هواپیما خارج شده و قدم در فرودگاه می‌گذاشتی، والنتیرها نخستین کسانی بودند که مسافران المپیکی پکن را راهنمایی و همراهی می‌کردند. کار والنتیرها از فرودگاه آغاز می‌شد، تا رانندگی برای رسیدن به دهکده ورزشکاران و رسانه‌ها.

به طور کلی والنتیرهای پکن در چند بخش عمده فعالیت می‌کردند. نخستین مساله کنترل ورود و خروج تماشاگران، ورزشکاران و دست اندرکاران برای ورود به مکان‌های مربوط به المپیک و خروج از آن بود. دومین فعالیت آنها در بخش حمل و نقل در بخش‌های مختلف و راهنمایی در ایستگاه‌های عمومی اتوبوس و مترو بود. سومین بخش حضور والنتیرها به خدمات رسانی در سالن‌ها و محل‌های اصلی برگزاری مسابقه‌ها، از توزیع جوایز، نصب پرچم گرفته تا بخش خبری و حتی در راه‌روهای ورودی تماشاگران و در بین تمام سکوها و پله‌ها، والنتیرها به کمک‌های ویژه می‌پرداختند.

از این بخش‌ها که گذشته بسیاری از والنتیرها با داشتن تخصص‌های خاص در زمینه‌های مختلف، به فعالیت در زمینه‌های تخصصی خود می‌پرداختند که از آن جمله می‌توان به پزشکی، امور تصویری و فعالیت‌های رسانه‌ای و نرم‌افزاری کامپیوتر اشاره کرد. از طرفی دیگر تعداد زیادی والنتیر در بخش‌های مختلف شهر پخش شده و همکاری‌های لازم را با المپیکی‌ها انجام می‌دادند.

نکته‌ی بسیار آموزنده از عملکرد والنتیرها در پکن این بود که هر کدام براساس وظیفه‌ای که برعهده آنها بود، کار خاص خود را انجام می‌دادند. به عنوان نمونه در بسیاری از مجموعه‌های ورزشی شهر پکن، راهروها و کریدورهای خاصی وجود داشت که شاید در تمام روز حتی 10 نفر هم از آ‌ن عبور نمی‌کردند، اما چهار والنتیری که برای این بخش در نظر گرفته شده بودند، در شیفت‌های مختلف در محل حضور یافته و تنها به دیوار روبرو خیره می‌شدند.

شاید بسیاری از والنتیرهای محل‌های برگزاری مسابقه‌ها حتی بسیاری از مسابقات را ندیدند؛ اما، نکته‌ی مهم حس وظیفه‌شناسی و کمک آنها به برگزاری هرچه بهتر بازی‌ها بود که ستودنی است.

به طور کلی وقتی به مجموع عملکرد والنتیرها در بازی‌های المپیک و یا هر بازی بزرگ دیگری بنگریم، درمی‌یابیم که نیروهای داوطلب از جمله اساسی‌ترین رکن‌های برگزاری بازی‌ها بوده و بدون حضور آنها برگزاری چنین رویدادهای بزرگی با مشکل و حتی در برخی اوقات غیرممکن خوا هد بود.

** والنتیرها به چه چیزی افتخار می‌کنند؟

والنتیرها چه داخلی و چه خارجی در برابر خدمات داوطلبانه‌ای که در حین بازی‌های المپیک و پارالمپیک ارایه می‌دهند، به صورت عمومی پولی را دریافت نمی‌کنند، مگر اینکه ستاد برگزاری بازی‌ها بخواهد مبلغی را به والنتیرها پرداخت کند.

در حقیقت والنتیرها سربازان اصلی جنبش المپیک هستند که بدون هیچ چشمداشتی تنها افتخارشان پوشیدن لباس‌های مخصوص والنتیرها و خدمت به گسترش هرچه بیشتر جنبش المپیک است.

از طرفی دیگر ستاد برگزاری بازی‌ها هم به احترام کمک‌های صادقانه این افراد، اجازه تهیه و دوخت لباس‌های مخصوص والنتیرها و فروش آنها را به هیچ بخشی نمی‌دهد. براین اساس در حین بازی‌های المپیک والنتیرها به همان لباس مخصوص خود افتخار کرده و با عشق به اهداف المپیزم و صلح و دوستی هر چه بیشتر بین ملت‌ها، در کنار هم به هرچه بهتر برگزار شدن بازی‌ها کمک می‌کنند.

در بازی‌های المپیک پکن هم اوضاع به همین گونه بود. وقتی با بسیاری از والنتیرهایی که در حین رقابت‌ها حضور داشتند، صحبت می‌کنیم، همکاری در برگزاری بازی‌ها را نه تنها افتخار، بلکه وظیفه‌ی خود محسوب می‌کنند.

البته مسوولان بازی‌های المپیک پکن تصمیم گرفته‌اند به والنتیرها مبلغی پول هر چند ناچیز را اعطا کنند.

حضور در فعالیت‌های داوطلبانه، آن هم در عرصه‌ای با این وسعت برای نیروهای جوان تجربه‌ی بسیار ارزشمند و بالایی را به همراه دارد که شاید یکی از انگیزه‌های حضور افراد همین موضوع باشد.


[ شنبه 87/6/23 ] [ 2:24 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

امروز شنبه بیست و سوم شهریورماه سال 1387 هجری شمسی مصادف است با دوازدهم رمضان سال 1429 هجری قمری و برابر است با سیزدهم سپتامبر سال 2008 میلادی.

- روز هفتم از بازیهای پارالمپیک 2008 پکن امروز با انجام رقابت‌های مختلف پیگیری می شود.

- هفته چهارم مسابقات فوتبال لیگ دسته اول باشگاه های آلمان امروز با برگزاری دیدارهای زیر پیگیری می شود:
* وردربرمن - انرگی کوتبوس
* هافنهایم - اشتوتگارت
* اف ث کلن - بایرن مونیخ
* بورسیا دورتموند - شالکه 04
* هرتابرلین - ولفسبورگ
* هامبورگ - بایرلورکوزن

- هفته چهارم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه های انگلستان امروز با برگزاری دیدارهای زیر آغاز می شود:
*  لیورپول - منچستر یونایتد
* بلکبرن - آرسنال
* فولهام - بولتون
* نیوکاسل - هال سیتی
* پورتسموث - میدلزبورو
* وست برومویچ - وستهام
* ویگان - ساندرلند  
* منچسترسیتی - چلسی

- هفته دوم مسابقات فوتبال سری A باشگاه های ایتالیا امروز با برگزاری دیدارهای زیر آغاز می شود:
* پالرمو - آ اس رم
* اینترمیلان - کاتانیا

- هفته دوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه های اسپانیا امروز با برگزاری دیدارهای زیر آغاز می شود:
* بارسلونا - ریسینگ سانتاندر
* وایادولید - اتلتیکو مادرید
* سویا - اسپورتینگ گیخون

- تیم فوتبال نوجوانان کشورمان در چهارمین و آخرین دیدار تدارکاتی خود در اردوی تهران، ساعت 10 صبح امروز به مصاف تیم امید فجر خواهد رفت.


[ شنبه 87/6/23 ] [ 1:54 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

"داوید ویا" جایزه‌ی کفش طلای آدیداس را به سبب به ثمر رساندن 4 گل در رقابت های یورو 2008 و کسب عنوان آقای گلی این رقابت‌ها دریافت کرد.

ویا که 26 سال سن دارد در نخستین دیدار تیمش در یورو 2008 شروع فوق العاده ای داشت و توانست سه گل برابر روسیه به ثمر برساند.

او چهار روز بعد در دیدار برابر سوئد هم توانست با تک گل خود در وقت های تلف شده پیروزی را برای اسپانیا به ارمغان آورد.

اگرچه ویا در دیدار مرحله پایانی برابر آلمان موفق به حضور در ترکیب تیم ملی کشورش نشد اما این مساله هم نتوانست مانع از آقای گل شدن این مهاجم فرصت طلب شود.

ویا در فصل نقل و انتقالات تابستانی پیشنهادهای بسیاری را به ویژه از تیم‌هایی هم‌چون رئال مادرید و بارسلونا رد کرد.


[ پنج شنبه 87/6/21 ] [ 1:10 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]

 

"ژاوی هرناندس" هافبک تیم ملی فوتبال اسپانیا و باشگاه بارسلونا روز دوشنبه جایزه بهترین بازیکن رقابت های یورو 2008 که توسط شرکت Castrol پشتیبانی می شد را دریافت کرد.

مراسم اعطای جایزه این بازیکن 28 ساله در مادرید و مکانی به نام Ciudad del Futbol که از مکان های بلند پایه فدراسیون فوتبال اسپانیا است برگزار شد. این جایزه "توسط آنخل ماریا ویار لونا" رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا و عضو رسمی یوفا از طرف شرکت Castrol به ژاوی اعطا شد.

طی این مراسم "اندی روکسبر" مدیر فنی یوفا گفت: «ما ژاوی را انتخاب کردیم چرا که فکر می کنیم او تجسمی از سبک و سیاق فوتبال اسپانیا است. او به طور فوق العاده ای در امر مالکیت توپ، پاس دادن و نفوذهایی که در فوتبال اسپانیا شاهد هستیم تاثیرگذار بود.»


[ پنج شنبه 87/6/21 ] [ 12:42 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]

سیدجلال یحیی‌زاده تصریح کرد: بحث جمع‌آوری امضاء برای این که سازمان تربیت بدنی احتمالا زیر نظر وزارت رفاه قرار بگیرد از امروز در مجلس شروع شده است.

رییس کمیته‌ی تربیت بدنی و جوانان مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر گفت: نمایندگان مجلس از این که یک وزارتخانه جدید تشکیل دهد منع شده‌اند و چنین اختیاری ندارند.

وی افزود: از سوی دیگر طبق اقتضای برنامه توسعه چهارم از بین همین وزارتخانه‌هایی که فعلا موجود است باید یک وازرتخانه کاهش پیدا کند؛ که چند سالی است صحبت ادغام برخی وزارتخانه‌ها در یکدیگر صورت می‌گیرد.

نماینده تفت و میبد تصریح کرد: در مواقع مختلف به فراخور بحث‌هایی که نسبت به برخی از وزارتخانه‌ها وجود داشته است برخی از وزارتخانه‌ها در هم ادغام شدند، بر این اساس ایجاد یک وزارتخانه‌ی جدید قانونا طبق برنامه موجود ممنوع است، ولی امکان این که این دستگاه‌ها در ذیل و مجموعه‌ی وزارتخانه‌ی موجود مرتبط قرار بگیرد با تصویب مجلس وجود دارد.

وی ادامه داد: لذا تصور نمی‌شود کسی با توجه به این قانون دنبال ایجاد مثلا وزارت ورزش باشد بلکه بیشتر دنبال این هستند که مجموعه سازمان تربیت بدنی را در مجموعه وزارت رفاه ببینند و بحث‌ها بیشتر به این شکل است، یعنی از وزارتخانه‌های موجود استفاده شود و این دستگاه‌ها در آن وزارتخانه‌های مرتبط و مناسب قرار گیرد؛ لذا امروز شاهد جمع‌آوری امضاء‌ برای این که سازمان تربیت بدنی احتمالا زیر نظر وزارت رفاه و تامین اجتماعی قرار بگیرد، بودیم.


[ چهارشنبه 87/6/20 ] [ 1:27 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]

photo

"روجر فدرر" برگشت. تنیس باز شماره 2 تنیس دنیا در دیدار پایانی تنیس آزاد آمریکا "اندی مورای" اسکاتلندی را از پیش رو برداشت و برای پنجمین سال پیاپی قهرمان US Open شد.

فدرر نخستین بازیکن تنیس است که در تاریخ این ورزش توانسته است در دو گرنداسلم (ویمبلدون و US Open) پنج بار پیاپی به قهرمانی برسد.

photo 

تنیس باز خجالتی اهل سوئیس در دیدار پایانی چهارمین و آخرین گرنداسلم سال حریف 21 ساله اسکاتلندی‌اش را که در نیمه نهایی توانسته بود رافائل نادال اسپانیایی را شکست دهد، سه بر صفر با حساب 6 بر 2، 7 بر 5 و 6 بر 2 برد.

فدرر در این دیدار یک طرفه هیچ فرصتی به مورای برای خودنمایی نداد. او همانند بازی نیمه نهایی‌اش برابر نواک جوکوویچ بدون اشتباه بازی کرد. چنان که ست اول تنها پس از 26 دقیقه با برتری فدرر همراه شد.

فدرر با این قهرمانی به دنیای تنیس بازگشتی دوباره داشت. او در سال جاری میلادی ناکامی‌های زیادی را تجربه کرد و نتوانست هیچ رقابت گرنداسلمی را از آن خود کند.


[ سه شنبه 87/6/19 ] [ 1:13 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

تیم‌های النصر امارات و الریان قطر در دیداری تدارکاتی به تساوی یک بر یک رسیدند.

در این دیدار که در ورزشگاه اختصاصی النصر برگزار شد، ابتدا رضا عنایتی در نیمه اول النصر را پیش انداخت اما در نیمه دوم محمد سعید بازی را به تساوی کشاند.

رضا عنایتی مهاجم فصل جدید تیم النصر در اکثر دیدارهای تدارکاتی این تیم برای النصر گلزنی کرده است.


[ سه شنبه 87/6/19 ] [ 11:8 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]

تیم ملی فوتبال عراق با هدایت "ژوروان ویرا" ی برزیلی به مصاف منتخب اروپا خواهد رفت.

عراق در کشور ایتالیا در اولین دیدار تدارکاتی خود با هدایت ویرا مقابل ستارگان اروپایی قرار خواهد گرفت.

این دیدار روز 6 اکتبر(15 مهرماه) برگزار می‌شود.

تیم ملی عراق که به تازگی هدایت دوباره آن به ژوروان ویرا سپرده شده است خود را آماده مسابقات جام کشورهای حوزه خلیج فارس می‌کند.

قرار است بزودی اردوی این تیم با حضور 35 بازیکن در بغداد آغاز شود.


[ سه شنبه 87/6/19 ] [ 11:1 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]

تیم ملی فوتبال امارات یکی از حریفان تیم ملی ایران شنبه شب در اولین دیدار خود مقابل کره‌ی شمالی شکست را پذیرا شد.

در این دیدار که در ورزشگاه محمد بن زاید ابوظبی با حضور انبوه تماشاگران اماراتی انجام شد، شاگردان "برنو متسو" در میان ناباوری هواداران‌شان اولین شکست دور دوم مقدماتی جام جهانی را پذیرا شدند.

در این دیدار که نیمه اول آن با تساوی به پایان رسیده بود، در نیمه دوم و در دقیقه 72 بشیر سعید به اشتباه دروازه خودی را باز کرد تا تیم کره شمالی پیش افتد، بعد از این گل در دقیقه 80 شول جین گل دوم میهمان را به ثمر رساند و پس از این بشیر سعید در دقیقه 85 یکی از گلهای خورده را جبران کرد اما این گل هم چاره ساز نبود تا اولین شکست امارات رقم بخورد.

در این دیدار پس از گل دوم کره شمالی بازی با تاخیرهای زیادی همراه بود که با هدایت داور ازبکستانی بازی با 9 دقیقه وقت اضافه به پایان رسید.

تیم امارات در دیدار بعد خود روز چهارشنبه به مصاف تیم عربستان خواهد رفت و کره شمالی هم میزبان کره جنوبی است


[ یکشنبه 87/6/17 ] [ 10:48 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

تیم ملی والیبال نشسته‌ی ایران برابر ژاپن به پیروزی رسید.

ساعت 11 و 30 دقیقه به وقت محلی در نخستین روز از رقابت‌های والیبال نشسته‌ی سیزدهمین دوره‌ی بازی‌های پارالمپیک پکن تیم ایران دارنده‌ی چهار مدال طلای این رقابت‌ها با نتیجه‌ی سه بر صفر ژاپن را شکست داد.

ملی‌پوشان ایران در سه گیم پیاپی و با نتایج 25-7، 25-7 و 25-5 حریف خود را شکست دادند.

ملی‌پوشان والیبال نشسته‌ی ایران فردا در دومین دیدار خود به مصاف برزیل خواهند رفت.

این مسابقه در سالن کشاورزی شهر پکن برگزار شد.


[ یکشنبه 87/6/17 ] [ 6:21 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >
درباره وبلاگ

برچسب‌ها وب
لینک های مفید
آرشیو مطالب
امکانات وب