فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز
فونت زیبا ساز ، نایت اسکین


المپیک 2008 پکن - شوتبال!
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
شوتبال!

محسن شادی در رقابت‌های رویینگ تک نفره در گروه خود پنجم شد.

شادی امروز ظهر به وقت محلی در گروه اول رقابت‌های رویینگ تک نفره مسافت دو هزار متری را با زمان 7 دقیقه و 48 ثانیه و 24 صدم ثانیه طی کرد و در گروه شش نفره در جایگاه پنجم قرار گرفت.

قهرمان بلژیکی در این گروه این مسافت را با زمان هفت دقیقه و 16 ثانیه و 60 صدم ثانیه طی کرد و در جایگاه نخست ایستاد. پس از او قهرمانان سوئیس، یونان و آرژانتین در مکان‌های دوم تا چهارم قرار گرفتند.

شادی برای مشخص شدن وضعیتش باید منتظر رقابت دیگر قایقرانان در گروه‌های دیگر باشد.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:49 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

"نجمه آبتین" نخستین کماندار ایران در بخش بانوان در مکان شصتم جدول رده‌بندی دور مقدماتی بازی‌های المپیک قرار گرفت.

در نخستین روز از بیست و نهمین دوره‌ی بازی‌های المپیک در شهر پکن در رشته‌ی تیروکمان نجمه آبتین با حریفان خود رقابت کرد که در نهایت با 563 امتیاز در مکان شصتم قرار گرفت.

این در حالی است که در این دوره از رقابت‌ها 64 کماندار زن شرکت داشتند.

آبتین باید با کسب این نتیجه پس فردا به مصاف نفر پنجم گروه که از کره‌ی شمالی است، برود.

شانس آبتین برای صعود از این مرحله بسیار کم است.

هم اکنون پس از رقابت زنان نوبت به رقابت 64 کماندار مرد رسیده که طی آن باید حجت الله واعظی، 72 تیر در 12 مرحله پرتاب کند تا رده‌بندی او مشخص شود و پس از آن فردا همچون کماندار زن کشورمان براساس رده‌بندی‌اش باید با حریفان رقابت کند.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:46 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

"هما حسینی" در رقابت‌های تک نفره گروهی رویینگ در گروه پنجم به مقام چهارم دست یافت.

هما حسینی، نخستین قایقران زن ایران که موفق به کسب سهمیه المپیک شد، ظهر امروز به وقت پکن در رقابت‌های تک نفره در گروه پنجم با کسب زمان 9 دقیقه و 2 ثانیه و 12 صدم ثانیه مسافت دو هزار متری را طی کرد و به مقام چهارم در گروه خود رسید.

در این گروه ورزشکار ایتالیایی با هفت دقیقه و 43 ثانیه و 28 صدم ثانیه اول شد، قایقران استرالیایی با 7 دقیقه و 57 ثانیه و 95 صدم ثانیه در جایگاه دوم قرار گرفت و ورزشکار السالوادوری هم با 8 دقیقه و 32 ثانیه و 6 صدم ثانیه در جایگاه سوم ایستاد.

حسینی برای مشخص شدن وضعیتش برای صعود به مرحله‌ی بعد باید منتظر نتیجه‌ی قایقرانان چهارم پنج گروه دیگر باقی بماند.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:44 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

کشتی تنها رشته‌ی ورزشی است که مردم بدون توجه به قهرمانان آن و ستاره‌ی خاصی در تیم ملی توقع کسب مدال در بازی‌ها و مسابقه‌های مهم را دارند. این بدان خاطر است که پس از کسب نخستین مدال طلای المپیک ایران توسط کشتی آزاد، تاکنون تیم کشتی کشورمان بیش از نیمی از مدال‌های تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک را کسب کرده است.

کشتی از جمله رشته‌های ورزشی است که حتی تاریخ آن به بیش از میلاد مسیح و بازی‌های المپیک باستان بازمی‌گردد. حکاکی‌هایی از المپیک باستان نشان دهنده‌ی سرشاخ شدن دو مرد است که بنابر سنگ نوشته‌ها، رشته‌ی ورزشی پانکرایتوم که ترکیبی از مشت زنی و کشتی بوده‌اند از 1253 سال پیش از میلاد مسیح (3261 سال پیش) در بین انسان‌ها وجود داشته است. اما، رشته ورزشی کشتی به صورت نوین خود از ابتدای قرن نوزدهم رواج پیدا کرد و طی آن در سال 1905 بود که با حضور تعدادی از کشورهای اروپایی گرد هم جمع شده، ضمن این که هسته‌ی اولیه فدراسیون بین‌المللی کشتی را ایجاد کردند، زمینه‌های برگزاری مسابقه‌های قهرمانی جهان را تدارک دیدند.

در ایران هم بنابر اعلام وب سایت فدراسیون کشتی، حمید محمدپور که دارای تحصیلات عالی تربیت بدنی بود، در سال 1317 به تعلیم کشتی در ایران پرداخت. وی نخستین تشک کشتی را که از جنس اسفنج بود در دانشسرای تربیت بدنی واقع در دروازه دولت گستراند. این در حالی است که تا آن زمان محل اصلی کشتی علاقه‌مندان ایرانی در گود زورخانه‌ها بود. در ایران به صورت رسمی کشتی نوین در سال 1318 به صورت ملی برگزار شد.

با این تاریخچه هم اکنون رشته‌ی ورزشی کشتی ایران 60 سال است با حضور در بازی‌های المپیک پنج مدال طلا، یازده مدال نقره و سیزده مدال برنز در بخش آزاد کسب کرده است. اهمیت این تعداد مدال زمانی مشخص می‌شود که 10 مدال طلا، 16 مدال نقره و 20 مدال برنز نتیجه تلاش ورزشکاران ایران در طول 60 سال حضور در بازی‌های المپیک بوده است. عملکرد آزادکاران ایران در بازی‌های المپیک در ادامه خواهد آمد:

1948 لندن: کشتی هیچ مدالی نداشت

1952 هلسینکی: غلامرضا تختی و ناصر گیوه‌چی، نقره – عبدالله مجتبوی، جهانبخت توفیق و محمود ملاقاسمی، برنز

1956 ملبورن: غلامرضا تختی و امامعلی حبیبی، طلا – مهدی یعقوبی و محمدعلی خجسته‌پور، نقره

1960 رم: غلامرضا تختی، نقره – محمد ابراهیم سیف‌پور، برنز

1964 توکیو: محمدعلی صنعت‌کاران و اکبر حیدری، برنز

1968 مکزیکوسیتی: عبدالله موحد، طلا – شمس‌الدین سیدعباسی و ابوطالب طالبی، برنز

1972 مونیخ: ابراهیم جوادی،‌ برنز

1976 مونترال: منصور برزگر، نقره

1988 سئول: عسگری محمدیان، نقره

1992 بارسلون: عسگری محمدیان، نقره – رسول خادم و امیر رضا خادم، برنز

1996 آتلانتا: رسوم خادم، طلا – عباس جدیدی، نقره – امیررضا خادم، برنز

2000 سیدنی: علیرضا دبیر، طلا

2004 آتن: مسعود مصطفی جوکار و علیرضا رضایی، نقره – علیرضا حیدری، برنز

این در حالی است که تنها کشتی‌گیران کشورمان از بازی‌های 1948 لندن تاکنون در بازی‌های 1980 مسکو و 1984 لس‌آنجلس شرکت نکرده و در بازی‌های 1948 لندن هم هیچ مدالی کسب نکرد. در سایر دوره‌ها، کشتی آزاد سهم اساسی در مدال‌های ایران داشته است. به همین منظور و براساس تاریخچه‌ی زورخانه‌ای کشتی، این ورزش، ورزش نخست ایران محسوب می‌شود.

** سهمیه کامل کشتی آزاد ایران در هفت وزن

گرچه تیم ملی کشتی آزاد ایران در هر هفت وزن سهمیه حضور بازی‌های المپیک را کسب کرده است، اما کسب این سهمیه‌ها چیزی حدود هفت ماه به طول انجامید. نخستین سهمیه‌های تیم ایران در شهریور ماه سال پیش در جریان رقابت‌های جهانی باکو کسب شد. در آن دوره از رقابت‌ها که نفرات اول تا هشتم رقابت‌ها، جواز حضور در بازی‌های 2008 پکن را کسب می‌کردند، رضا یزدانی در وزن 84 کیلوگرم و سعید ابراهیمی در وزن 96 کیلوگرم به ترتیب مدال‌های برنز و نقره این دوره از رقابت‌ها را کسب کرده و از همان جا بلیت حضور در پکن را ok کردند.

پس از ‌آن تیم ایران تمرین‌های آماده‌سازی خود را ادامه داد تا دوباره شانس را در رقابت‌های راهیابی قاره‌ای امتحان کند. این بار در فروردین ماه سال جاری تیم ایران به کره جنوبی رفت. در این دوره از رقابت‌ها که به عنوان قهرمانی آسیا برگزار می‌شد، نفرات نخست هر وزن المپیکی می‌شدند. در این جا هم تنها فردین معصومی جواز حضور در بیست و نهمین دوره‌ی بازی‌های المپیک را کسب کرد.

بدین ترتیب بود که آخرین مرحله‌ی رقابت‌های گزینشی المپیک همه‌ی امید تیم کشتی آزاد ایران برای راهیابی در چهار وزن سبک به المپیک شد. در این رقابت‌ها که اردیبهشت ماه گذشته در مارتینی سوئیس انجام شد، دباغی در وزن 55 کیلوگرم و محمدی در وزن 60 کیلوگرم سوم شدند، تقوی در وزن 66 کیلوگرم اول شد و اصغر بذری در وزن 74 کیلوگرم در مکان دوم ایستاد.

در این دوره از رقابت‌ها در حالی که نفرات اول تا سوم به المپیک راه می‌یافتند، هر چهار کشتی‌گیر ایران جواز حضور در چهار وزن باقیمانده را کسب کردند. اما، نکته اینجاست که در کشتی سهمیه به اوزان تیم‌ها اعطا می‌شود، نه به افراد. بنابراین فدراسیون کشتی در همه‌ی اوزان به غیر از 74 کیلوگرم همان نفراتی را برگزید که سهمیه المپیک کسب کرده‌اند. اما در وزن 74 کلوگرم کادرفنی تیم ملی تشخیص دادند میثم مصطفی جوکار بهتر از بذری می‌تواند در المپیک کار کند. بدین ترتیب کارنامه‌ی تیم کشتی ایران برای المپیک بسته شد.

** سرشاخ شدن در تمرین المپیک

به هر حال تیم کشتی ایران حتی بدون ستاره هم تیم بزرگی است. براساس همین ویژگی همیشه اطرافش شلوغ و برقراری نظم در آن بسیار سخت است؛ اما، با این حال کشتی‌گیران با حضور در سالن تمرین‌های خود را زیرنظر محسن فرح‌وحشی آغاز می‌کنند؛ چند دور می‌دوند و سپس با جلوداری یکی از کشتی‌گیران نرمش‌ها را انجام می‌دهند. البته اگر با کمی دقت نگاه کنی صنعت کاران در گوشه‌ای از سالن به همراه معزی‌پور تمرین بچه‌ها را به دقت پیگیری می‌کند. اما، میان‌دار کسی نیست جز محسن فرح‌وشی. البته اسماعیل دنگسرکی هم کمک حال و دستیار مربی تیم هست.

کشتی‌گیران برای مرور فن باید همه عضلات و مفاصل خود را گرم کنند. بنابراین باید میدان‌دار نرمش‌های خوبی‌ را بدهد تا کشتی‌گیران برای سرشاخ شدن با یکدیگر آماده شوند.

پس از گرم شدن این بار نوبت به درآوردن تی‌شرت‌ها و پوشیدن دوبنده‌های قرمز و آبی می‌شود. کشتی‌گیران المپیکی بر روی تشک‌های پنج‌گانه "خانه کشتی" با حریفان تمرینی خود سرشاخ می‌شوند. مربیان هم که تقریبا سر هر مسابقه‌ی تمرینی حضور دارند، کرونومتر می‌زنند و مسایل فنی را گوشزد می‌کنند. این روال در چند تایم صورت می‌پذیرد، استراحت می‌کنند و دوباره کشتی می‌گیرند. شاید یک مرحله از تمرین‌های آزادکاران همین باشد و بس. اما نکته‌ی مهم فشاری است که تداوم تکرار تمرین‌ها بر ورزشکاران می‌آید. این موضوع یکایک کشتی‌گیران ما را برای رقابت‌هایی آماده می‌کند که مردم ایران توقع بسیار زیادی از کسب مدال در آن دارند؛ البته اگر در مدت باقیمانده حاشیه و مصدومیتی گریبان‌گیر آنها نشود.

** برنامه رقابت‌های کشتی‌گیران در پکن

عباس دباغی و مراد محمدی در اوزان 55 و 60 کیلوگرم نخستین کشتی‌گیران تیم آزاد ایران هستند که از روز 29 مردادماه، (روز یازدهم رقابت‌ها) از ساعت 9 و 30 دقیقه به مصاف حریفان خود می‌روند. در این اوزان پس از رقابت در بخش صبح، در صورت پیروزی نمایندگان ایران، مسابقه‌ها برای کسب مدال از ساعت 16 آغاز می‌شود.

مسابقه‌ی مهدی تقوی و میثم مصطفی‌جوکار هم در اوزان 66 و 74 کیلوگرم همچون روز پیش از این در 30 مرداد برگزار می‌شود.

آخرین روز رقابت‌های کشتی آزاد هم روز سیزدهم بازی‌های المپیک (31 مرداد) است که طی آن رضا یزدانی در وزن 84 کیلوگرم، سعید ابراهیمی در وزن 96 کیلوگرم و فردین معصومی در وزن 120 کیلوگرم به مصاف حریفان می‌روند.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:28 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

ده کشتی‌گیر به عنوان پرچم‌دار کشور خود در مراسم افتتاحیه المپیک پکن شرکت کردند.

در مراسم افتتاحیه المپیک 2008 پکن کشورهایی نظیر ترکیه، کوبا، گرجستان، آذربایجان و مصر ملی‌پوشان کشتی خود را به عنوان پرچم‌دار انتخاب کردند.

کرم جابر قهرمان المپیک آتن از مصر، میهایل لوپز قهرمان سال 2007 جهان از کوبا، رمز نوزادزه قهرمان سال 2007 کشتی فرنگی جهان از گرجستان، مهمت اوزال دارنده مدال برنز المپیک آتن از ترکیه، فرید منصوراف قهرمان المپیک آتن از آذربایجان و سعید پریزرنی نایب قهرمان کشتی آزاد سال 2007 جهان از آلبانی چهره‌های شاخص کشتی جهان بودند که به عنوان پرچم‌دار انتخاب شده بودند.‌

ده کشتی‌گیری که به عنوان پرچم‌دار در مراسم افتتاحیه المپیک رژه رفتند به ترتیب زیر هستند:

آگوستو میدانا (گینه بیسائو)

مهمت اوزال (ترکیه)

میهایل لوپز(کوبا)

سعید پریزرنی(آلبانی)

فرید منصوراف(آذربایجان)

الگین لورن الوایس(پالائو)

کرم جابر(مصر)

رمز نوزادزه(گرجستان)

سیکستو باررا(پرو)

نیکولای جبان(مولداوی)


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:25 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

در دومین روز از مسابقات جودو بازی‌های المپیک پکن، آرش میراسماعیلی، نماینده وزن 66- کیلوگرم جودو ایران فردا (یک‌شنبه) به روی تاتامی خواهد رفت.

چهار سال قبل و در بازی‌های المپیک آتن، میراسماعیلی به دلیل دفاع از آرمان‌های ایران اسلامی و حمایت از مردم فلسطین، از مصاف با جودوکار رژیم اشغالگر قدس انصراف داد و از گردونه مسابقات حذف شد.

در بازی‌های المپیک پکن، حریف صهیونیست موفق به کسب سهمیه 66- کیلوگرم نشده و به نظر می‌رسد میراسماعیلی، قادر خواهد بود تا در این دوره، توانمندی‌های خود را در بزرگترین میدان ورزشی جهان به معرض نمایش بگذارد.

دارنده‌ی چهار مدال طلا و برنز مسابقات جهانی جودو، در این دوره همچنان حریفان سنتی خود را در پیش خواهد داشت. "جین کیم" از کره‌ی جنوبی، "ماساتو اوشیبا" از ژاپن، "میدالی شارییوف" از ازبکستان، "بنجامین داربلت" از فرانسه، "تاریل زین‌ تریدیس" از آلمان، "ژائو" از برزیل و "آرمن نازاریان" ارمنستانی همگی حریفانی هستند که در 66- کیلوگرم جودوی جهان چهره‌های شناخته شده‌ای به شمار می‌آیند.

در میان این حریفان، اوشیبای ژاپنی دارنده مدال طلای المپیک آتن و نقره جهانی 2007 برزیل می‌تواند حریفی سرسخت برای میراسماعیلی باشد. علاوه بر این، ژائو از برزیل با کسب دو مدال طلای متوالی سال‌های 2005 و 2007 جهان، دیگر حریف جدی میراسماعیلی محسوب خواهد شد.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:19 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

سیداحمد سید باقری درباره تعداد نفرات اعزامی هر یک از تیم های شرکت کننده به این بازیها گفت: در مجموع 74 ورزشکار جانباز و معلول در مسابقات پارالمپیک 2008 پکن حضور خواهند داشت که از رشته تیراندازی 3 نفر، وزنه برداری 8 نفر، دو و میدانی 14 نفر، تنیس روی میز بانوان 2 نفر، گلبال 6 نفر، جودو 5 نفر،‌ والیبال نشسته، فوتبال هفت نفره و بسکتبال با ویلچر هرکدام  12 نفر به این پیکارها اعزام می شوند.

وی در خصوص اعزام تیم های ورزشی به مسابقات برون مرزی و اردوی مشترک به منظور کسب آمادگی بیشتر در بازیهای پارالمپیک اظهار داشت: از 9 رشته ورزشی شرکت کننده در این بازیها 8 تیم ورزشی در مسابقات و اردوی مشترک برون مرزی حضور داشتند و فقط رشته وزنه برداری نتوانست در اردوی مشترک یا مسابقات برون مرزی شرکت کند.

به گفته وی با ارزیابی هایی که توسط ستاد پارالمپیک 2008 پکن انجام پذیرفته بیشتر تیم های اعزامی، با شرکت در مسابقات برون مرزی و برگزاری اردوی مشترک به آمادگی بسیار مطلوبی دست یافته و توانسته اند حریفان خود را در پکن محک بزنند.

مسئول فنی ستاد پارالمپیک 2008 پکن خاطرنشان کرد: زمان برگزاری مسابقات رشته‌های بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته، تنیس روی‌میز بانوان، گلبال و فوتبال هفت ‌نفره بطور دقیق مشخص ‌شده و زمان برگزاری ‌بازیهای سایر ‌تیم ها تا یک‌ هفته آینده اعلام خواهد شد.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:12 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

نخستین ورزشکاران کاروان ورزشی ایران در بیست و نهمین دوره‌ی بازی‌های المپیک در پکن کار خود را آغاز کردند.

حسین عسگری، قادر میزبانی و مهدی سهرابی سه ورزشکار ایران در رشته‌ی دوچرخه‌سواری جاده هستند که مسیر 244 کیلومتری را همراه با 142 ورزشکار دیگر از سراسر دنیا آغاز کرده‌اند.

براساس گزارش‌های ستاد خبری بازی‌های پکن، این مسیر از روبه‌روی در جنوبی یکی از بناهای باستانی پکن با نام "یونگ لینگ من" آغاز شده و بخش پایانی آن هم یکی از معروف‌ترین بخش‌های دیوار بزرگ چین خواهد بود. این مسیر که بخش اعظم آن کوهستانی است، یکی از زیباترین مسیرهای دوچرخه‌سواری جاده در تاریخ برگزاری بازی‌هاست.

اصغر خالقی، سرپرست تیم ملی دوچرخه‌سواری به ایسنا گفت: هدف اصلی ورزشکاران ما از این رقابت‌ها این است که بتوانند به خط پایان برسند. تاکنون هیچ کدام از آنها چنین مسیری را رکاب نزده‌اند و به هیچ وجه به دنبال کسب مدال نیستیم.

وی ادامه داد: من خودم به عنوان سرپرست تیم از دو بخش این جاده که یکی در مسافت 80 کیلومتری و دیگری در مرتفع‌ترین بخش جاده است، در انتظار دوچرخه‌سواران خواهم بود تا تغذیه را به موقع به آنها برسانم. امیدوارم ورزشکاران ایران بتوانند خط پایان را بگذرانند.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:9 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

مسعود حاجی آخوند زاده در وزن 60 - کیلوگرم مسابقات جودو دقایقی قبل در اولین مبارزه خود مقابل "دراکیچ" از اسلوانی قرار گرفت. آخوندزاده با کسب یک امتیاز وازاری و یک امتیاز یوکو مقابل این حریف اروپایی به برتری دست یافت و به مرحله بعد راه پیدا کرد.

وی در بازی بعدی خود مقابل چوی مین هو از کره جنوبی، دارنده مدل برنز المپیک 2004 آتن و مسابقات قهرمانی جهان درسال 2007  مبارزه خواهد کرد.

از مهمترین نتایج مبارزات این وزن می توان به شکست هیروکا قهرمان سال 2008 آسیا از کشور ژاپن مقابل جودوکاری از آمریکا اشاره کرد.

این مسابقات هم اکنون در حال پیگیری است.


[ شنبه 87/5/19 ] [ 3:5 عصر ] [ امیر ] [ نظر ]

هما حسینی پرچمدار مسابقات ایران در المپیک پکن 

لحظاتی پیش کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران با لباس های سبز و سفید رنگ به پرچمداری هما حسینی قهرمان قایقرانی ایران از مقابل جایگاه رژه رفت.
یونان به عنوان میزبان قبلی المپیک اولین کاروانی بود که وارد آشیانه پرنده شد.
مراسم افتتاحیه المپیک 2008 پکن در فضایی متفاوت از مراسم مشابه قبلی و با شکوهی کم نظیر برگزار شد و از فردا کشورهای حاضر در این مصاف بزرگ ورزشی به طور رسمی جهت فتح مدال های رنگین آن تلاش می کنند.

کاروان ورزشی ایران در المپیک


[ شنبه 87/5/19 ] [ 12:55 صبح ] [ امیر ] [ نظر ]
<   <<   21   22   23   24   25      >
درباره وبلاگ

برچسب‌ها وب
لینک های مفید
آرشیو مطالب
امکانات وب